bugün

entry'ler (789)

yazarların hayattan aldıkları dersler

Hayat otobüste giderken sağ pencereden bakarken sol taraftaki olayları kaçırmaktır.

Ne kadar çabalarsanız çabalayın dünyanın tüm kitaplarını okuyamayacaksınız, tüm kadınların tadına bakamayacaksınız, tüm Kara parçalarına ayak basamayacaksınız...

yazarların hayattan aldıkları dersler

Dünyanın en zor hissi; kendini ait hissetmediğin bir yerde bulunma zorunluluğudur.
Dostoyevski.

Özgürlük olmayan yerde otosansür oluşur, otosansür yaratıcılık ve iletişimi hatta ruhu öldürür.

Zamanında gelmeyen yardım öğrenilmiş çaresizliğe sebep olur.

Sabreden derviş beklemekten geberirimiş...

kışı seven erkek

Montun altında atletle bakkala gidebilirsin. 1-2 çift botla kış boyu idare edersin. Sokakta dolaşan gevezeler, veletler, kahvenin dışında millete uzaylı gibi bakan primatlar, mahalle dedikodusu yapıp kapı önünde oturan teyzeler azalır. Vücut daha fazla alkole dayanabilir dışarıda içiyorsanız. Parklar ve bahçeler daha huzurludur, mangal dumanı v.s yoktur. Daha konsantre kitap okursunuz, toplu taşıma daha boştur gün içinde.

vedat uşaklıgil

Ulan oğlum Vedat Uşaklıgil olayı doğru bile olsa adam rızasıyla yapmış, zorlama vs yok.

Siz ensar vakfindaki 36 çocuğa tecavüz edilmesi olayına 1 kereden birşey olmaz diyen partiye oy veren adamlar değil misiniz?

Osmanlı' da onca çocuğa zorla kayan 4. Murat ve ona körpe oğlan bulan, çarşı esnafının yaşı küçük çıraklarını zorla tutup padişaha ikram eden ve bu sebeple esnafın emir- i kun adını taktığı ve istanbul Emirgan semtine adını veren paşasından haberdar mısınız?

Bahname kitabı içeriğinde ne yazdığını biliyor musunuz?

Çandarlı Halil Paşa ve yıldırım Bayazıt hakkında dönemin tarihçileri neler yazmış biliyor musunuz?

Kulampara, hamam oğlanı ne demek ve hangi dönemde uygulanmış?

Muhallebi çocuğu deyiminin nereden geldiğini biliyor musunuz ey şanlı Osmanlı torunları?

Fatih'in gayrimüslim bir ecnebiye yazdığı şiiri?

Şair Ahmet kim biliyor musunuz?

2. Murat hakkında da benzer şeyler yazılmış.

Vlad Drakula' nın iç oğlanı olduğunu ve padişahın Vlad ve kardeşine kaydığını, haremde Vlad için göt veren vs alçak deyimler ile hitap edildiğini, Vlad tepeş'in bunun intikamı olarak tahta çıkınca türk düşmanı olduğunu, hatta kazığa oturtma metodunu da Osmanlı' dan öğrendiğini biliyor musunuz ey şanlı Osmanlı torunları?

fesli gavat

Yunan değil ingiliz ekolündendir fesli üstat.

atatürkün kuşatma altındayken çarşaf giyip kaçması

Bilecik tekfuru' nun kalesini alırken Osmanlı askerleri de kadın kılığında kalenin içinde düğüne katılmışlardı.

Ne diyor hadiste; " savaş hiledir. "

üstad kadir mısıroğlu

4. Murat, 2. Murat ve Çandarlı Halil Paşa gibi büyük Osmanlı erkanıyla ve Mustafa Kemal ve Vedat Uşaklıgil gibi cumhuriyet kadrolarının ortasında ahirette trencilik oynuyordur.

iskandinav ülkelerindeki korkunç tecavüz oranları

%95' i Ortadoğu'dan giden barbar karakafalar tarafından gerçekleştirilen olaylardır. Bu sebeple isveç ırkçılık artmasın ve ırkçıların eline malzeme geçmesin diye faillerin kökeni ve ırkını açıklamayı bırakmıştır. Ülkemizin çomarları da kendilerine gündoğup fırsat bu fırsat diye bakın Medeni isveç'te de tecavüzler oluyor diye kendine vazife çıkarmıştır...

12 eylül 2020 ankara kum fırtınası

Tarikat şeyhi ağzıyla açıklıyorum :
Bu Allah'ın bir hikmetidir. Evliyalar ve yeşil sarıklı gazilerimiz uyanıp atlarına bindiler ve Ankara'da tozu dumana katıp Akdeniz'e doğru yola çıktılar...

pirinç pilavı vs bulgur pilavı

Yeterli miktarda et suyu, kavurma ve varsa nohut ikisi de aynıdır.
Ama siyez bulguru varsa bulgur pilavıdır. Tok tutar, liflidir, insulini zıplatmaz pirinç kadar.

kemalistlerin dindarlara hitap edememesi

Kemalistler sadece dindarlara değil, Kürtlere, türkçülere, liberallere de hitap etmiyor.

Hele global olarak kimseye hitap etmediği gibi uluslararası destek görüp sempati toplayabildiği dostu da yok.

Örnek olarak : AKP ilk yıllarında Avrupa Birliği, Amerika, israil, Kürtler, MHP'li taban ve fetodan destek ve sempati buldu.

Sonra milliyetçilik dozunu arttırıp küresel desteğini kaybedip Kürtler ve Feto ile papaz olsa da islam dozunu arttırıp propaganda ile ihvan yani müslüman kardeşler, Pakistan, Afganistan, Somali, sudan, Azerbaycan, Katar v.s dostlar kazandı. Formaliteden hilafet, ümmet birliği gibi sahte bir motivasyonla en azından dünyada sempatizan bir kitle kazandı.

Feto ise tüm global ve gelişmiş ülkelerde eli ayağı ve sempatizanları olan bir yapı. Eskisi kadar güçleri olmasa da dışarıda hala dostları var.

HDP ise Fransa başta olmak üzere Avusturya, Belçika onu takiben Avrupa'da solcuların bol olduğu ve tarihsel düşmanlardan destek görmekte. Cipras v.s tonla adamla da akp' nin ihvanla olan bağı gibi bağlantılılar. ispanya'da Katalanlarla kankalar, Ukrayna' da insan kaçakçılığı, Londra'da haraç v.s dışarıda aktif ve fazlaca müttefikleri de var.

MHP ise içeride akp seçmeniyle ittifak ve kaynaşma halinde, dışarıda ise Azerbaycan ve diğer Türki ülkelerde, balkanlarda eli uzun ve kök salmış, dost ve sempatizanı bol bir yapı. Sağ sol zamanı kontrgerilla ayağına yeraltı dünyasında da tecrübe kazanıp illegal mafya işlerinde de kolları uzun. Tonla mafya babası MHP kökenli.

Gelelim Kemalistlere ve CHP'ye :
Eskiden Orduda kurmay tabakası sayesinde bir güçleri vardı, fakat Erdoğan tarumar etti. Uluslararası olarak ise Kemalistlerin dünyaya satacağı yalanda olsa bir ülkü, motivasyon yok artık. Cumhuriyetten sonra bir miktar Tunus, fas, Cezayir, hindistan etkilenmiş o kadar. Dış bağlantı yok, destek yok, sempatizan yok.
Ölüden medet umma ve ağlanmak var sadece. Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal. Demokrasi bile bu millete zorla geldi. Batı ile yarışmak istiyorlar ama eldeki halk Ortadoğulu.

Tek çare tüm muhalefet bir şemsiye, çatı altında toplanıp bu iktidarı sandıkta göndermek. Daha fazla aşırılıklar yapmasını izlemek...

misafir gidilen evde a habere maruz kalmak

Bu tiplere genelde kendi evi diye nezaketen birşey demeyip susarsınız. Ama bu a haber fanı arkadaşlar yada akrabalar size gelince Fox Tv'de Fatih portakal' ı görür görmez çevir şu iti, haini, ibne v.s söverler.

Neyse artık Fatih portakal' da gitti, kına yakabilirler artık.

dövmeli insan görünce hissedilenler

Kollarında özellikle dirsek ve omuz hizasında dövme varsa kesin eski bir hükümlü mü acaba diye düşünüyorum.

türkler neden hristiyan olmuyor sorunsalı

Daha önce hristiyan milletleri yönetip efendilik yaptığı için. Eğer Araplara yenilmeyip onları da yönetselerdi müslüman da olmazdı çoğu.

kendi ülkesinde tatil yapamayan türk vatandaşı

Tatili bırak istanbul'da oturup Ardahan'da ki köyüne yol parasından dolayı gidemeyenler var. Adam başı 100 küsur bilet parası, tramvay parası, dolmuş ve yeme içme derken 1500 TL yı geçtiği için köyüne gidemeyen aile tanıyorum. 2-4 yılda bir gidiyorlar. Kaldı ki gidip bir de tatil yapacaklar.

az bilinen mükemmel şarkılar

Blur - song 2

Franz Ferdinand - take ne out

Kasabian - club foot

Crazy town - butterfly

Limp bizkit - take a look around

The offspring - pretty fly

Prodigy - smack my bitch up

Body rockers - i like to way you move

Black strobe - i am a man

Eric prydz - pjanoo

Solid base - mirror mirror

The cardigans - my favorite game

Ray Charles - hit the road Jack

Los lobos - la bamba

Lipps inc - funky town

Midnight express theme - the Chase

2 unlimited - no limit

Daha tonla var ama bugün bu eskilerden dinlediğim için onları yazdım...

sözsüz müzik önerileri

Sagopa Kajmer' in oldu olanlar şarkısının sözsüz introsu. introyu hazırlayan dj Tarkan bu arada.

bakire kız tercih edenlere küçük pipili demek

Erkeklerin çoğu matureden çıtırına kadar çakıp bakire kız bulup evleniyor, kızların çoğu da it kopuk tiplerle yatıp, arabada sakso çekip yaş 25 ve üzerine dayanınca bıyıklı, utangaç, iyi gelirli ve iyi aile çocuğu saf göbekli erkeklere kapak atıyor ve gerekirse kapanıyor...

Alın size türk usulü modifiye edilmiş geleneksel evlilik modeli.

Ne iyi aile çocuğu olmak gerek nede kaşar eskisi.

Orta yolu bulun, devir kötü.

Adım adım gidiyoruz kaosa.

esnek çalışma saati deyip günde 15 saat çalışmak

Tam 15 olmasa da 13 - 14 saat çalıştıran bir yerdeyim şuanda. işe başlarken sadece haftada 2 gün böyle olacağı söylendi ama 2 hafta oldu ve bunun 8 günü 14 saat çalışarak, 4 günü 9 saat çalışarak, 2 günü de haftalık izin olarak geçti.

istifa edersem çalışma hayatıma son kurşunu sıkmış olurum çünkü daha önce de böyle bir yere girip 12-13 saat çalıştırdığı için 1 hafta sonra istifa etmiştim. Bu istifa öyle bir yakama yapıştı ki hiçbir firma bu nedenle almadı işe. Şimdi tam işe girdim milletin dilinden kurtuldum derken tekrar böyle bir ortam.

Üstelik işten ayrılırsam çalışma sicilim çok kötü bir şekilde etkilenecek.
Yemek yok, yemek parası yok, yol parası işe girerken var denildi ama şimdi kime sorsam laf çeviriyor.

Hergün 5 lira yol parası, 7-8 lira yemek parası ortalama günde 15 lira masrafım da var.
Üstelik mala bir zarar gelirse maaştan kesiliyor.

Molalar 13 - 14 saat çalışılan günlerde kağıt üzerinde 90 dakika ama uygulama da 60 dakika. 9 saat çalışılan günlerde kağıt üzerinde 60 dakika ama uygulama da 30 ila 45 dakika arasında.

Bu fazla çalışmalar üstelik mesai de sayılmıyor sözde izin olarak yada bazı günler daha az çalıştırarak denkleştirme yapacaklarını söylediler ama zannetmiyorum.

Zincir mağaza dediğim yer bunu yaparsa organize sanayide neler yaparlar Allah bilir. Mahallede bir komşu çocuğu araba tamircisine çırak olarak girdi herif 17 yaşındaki eşek kadar çocuğa günde 12 saat haftada 6 gün çalıştırdığı halde 750 lira veriyor. Ondan sonra da çırak yetişmiyor, yeni nesil şöyle böyle. Ulan orospu çocuğu ne istiyorsun ulan, kuru ekmek ve su karşılığı köle mi arıyorsun?

Bu ülkede yaşam yok, kim ne derse desin beni bu ülkede yaşadığımıza inandıramaz. Yaşamak bu değil. Allah topunuzu bildiği gibi yapsın.

Şartları bu noktaya kadar gelen bir millette vatan sevgisi v.b kalmaz. Eminim ki yabancı bir ülke gelip burayı zapt etse ve dese ki Alman standartlarında yaşayacaksınız hepiniz dese büyük çoğunluk gönüllü olarak kabul eder.

Tüm dünyada işsizlik oranı bu yıl en düşük seviyede ama Türkiye'de artıyor, tüm dünyada gıda fiyatları düşüyor ama Türkiye'de artıyor.

Atadan kalan malı mülkü satarsam 40 sene hatta 50 sene çalışmadan yaşarım ama ya bizden sonraki nesiller? Eğer bunu iyi değerlendirip bir iş kurabilirsem de yine kendim için rahatlık bir ömür sürerim. Ama ya benim gibi atadan kalma kapitali olmayanlar, satıp savacak bir şeyi kalmayanlar?
Bu ülkede kimse sıfırdan başlayıp adam gibi bir standarda ulaşamayacak mı ulan artık?
Haklarımız artacağına giderek azalıyor neden ulan?

Böyle giderse bu ülkenin ekonomik olarak son bir çeyrek yüzyılı kaldı diyebilirim, yani bu bana göre bir sonuç. 1-2 nesil sonra herşey çok kötü olacak. Teknolojinin insan gücünü azaltması da cabası.

Bazen işsizlik iş bulmaktan daha güzel, hatta bu devirde çalışmamak mantıklı olan.

gecenist

Güzel yazıları bulunan, esrarengiz bir yazar.